EK hockey: Hockeyheren verliezen na verlenging

Sally (Tessa)
De eerste halve finale van de dag op het EK hockey in Amstelveen ging tussen de Oranje-mannen en de Engelsen. Engeland won in de verlenging vlak voor tijd met een golden goal.

Engeland werd indrukwekkend eerste in de groep door een gelijkspel tegen olympisch kampioen Duitsland en een doelsaldo van plus negen. Nederland verloor van Spanje maar tankte weer zelfvertrouwen tegen Frankrijk.

Nu zijn de Nederlandse mannen dus door Engeland uitgeschakeld in de halve finale. In de laatste minuut van de verlenging was het Engelse sterspeler Ashley Jackson die zijn ploeg naar de finale schoot.

In de eerste helft was het James Tindall die de score opende uit een snel genomen vrije slag. Taeke Taekema mocht acht keer aanleggen maar raakte maar één keer doel. In de 49e minuut was Taekema keeper James Fair te slim af. Het was al de negende corner voor Oranje in de hele wedstrijd.

Het moest tot een verlenging komen. De beide teams keken de kat uit de boom en er waren maar weinig kansen. De Engelsen hadden maar twee kansen nodig. Eén minuut voor tijd scoorde uitblinker Jackson de winnende goal toen hij na een prima pass zo goed als vrij stond voor de goal en een tip in achter keeper Guus Vogels kon werken.


Nederland - Engeland 1-2 (0-1)
22' 0-1 Tindall
49' 1-1 Taekema (sc)
87' 1-2 Jackson (nv)

Gele kaart: 85' Wilson (Engeland)