Heerenveen-speler Smárason wacht operatie

Peterselieman
Sc Heerenveen-middenvelder Arnor Smárason is voorlopig uit de roulatie vanwege een operatie aan zijn hamstring, zo melden de Friezen op hun website.

Door de medische ingreep zal Smárason zes tot acht weken niet in actie kunnen komen. Naast Smárason ontbreken voorlopig ook nog de middenvelders Geert Arend Roorda, Mika Väyrynen en Viktor Elm bij Heerenveen.

Smárason heeft sinds de voorbereiding last van zijn hamstring. Daar een MRI-scan geen opvallende zaken uitwees maar de middenvelder toch last bleef houden, liet de IJslander zich onderzoeken door de Belgische arts Van den Bossche.

"Die heeft een beschadiging in de hamstring ontdekt. Omdat het niet vanzelf herstelt, acht de arts een ingreep noodzakelijk," meldt fysiotherapeut Erik ten Voorde. "Het is een bijzondere blessure. Van de Bossche heeft nog maar tweemaal eerder een dergelijke operatie uitgevoerd."

"Het is mooi voor Smárason dat er licht aan het einde van de tunnel is," gaat Ten Voorde verder. "Hij wil graag weer voetballen. Die kans neemt nu toe."