AEK wil Oleguer huren

Peterselieman
De Griekse topclub AEK Athene is in de markt om Ajax-verdediger Oleguer op huurbasis in te lijven. De Spanjaard kwam vorig jaar over van FC Barcelona waar hij niet meer aan spelen toekwam.

"We zijn met AEK in gesprek", zei algemeen directeur Rik van den Boog. "We hopen dat het rond komt, maar vooralsnog heb ik daar een hard hoofd in." AEK zou slechts 500.000 euro van het salaris van Oleguer over willen nemen. De Spanjaard ontvangt nu nog twee miljoen per jaar.

Ook Real Mallorca is voor Oleguer in de markt. "Hij heeft in algemene zin aangegeven liever nog niet terug te gaan naar Spanje", zegt Van den Boog, die zijn overbodig geworden spelers maar moeilijk kwijt kan. "Clubs willen spelers van Ajax overnemen. Ze bieden echter huursommen van vijftigduizend euro voor toptalenten. Als die bedragen niet omhoog gaan, is het voor ons interessanter die jongens bij Haarlem onder te brengen. Dan hebben we er veel meer grip op, kunnen die spelers voor hun ontwikkeling bijvoorbeeld twee dagen bij Ajax en drie dagen bij Haarlem meetrainen."

Toch denkt Van der Boog dit weekend nog wel wat deals te kunnen sluiten. "In het weekeinde gaat er denk ik wel wat gebeuren." Een van de deals zou betrekking hebben op Darko Bodul. "Wij zijn met Sparta in onderhandeling en die club komt bij ons terug." Daarnaast zou Club Brugge op de spits azen.