Schuil en Nummerdor winnen in Aland

Sally (Tessa)
Voor de vierde maal in hun carrière hebben Reinder Nummerdor en Richard Schuil een World Tour-evenement beachvolleybal in het Finse Aland gewonnen. Een geweldige week werd afgesloten met winst in de finale tegen de Duitse wereldkampioenen Julius Brink en Jonas Reckermann.

Tijdens dit toernooi werd maar twee sets verloren. Daarmee hebben ze de ideale voorbereiding voor de World Tour in Scheveningen, komende week. De Duitsers werden in drie sets verslagen. De eerste set ging nog naar de Duitsers met 21-23. In de sets daarop volgend waren de Nederlanders op hun best. Met 21-15 en 15-11 werden de tweede en derde set binnengehaald.

"Dit was het beste toernooi van het jaar voor ons. We hebben zware tegenstanders verslagen. Maar het voelt heerlijk om met een gouden medaille in onze handen te beginnen aan de World Tour in Den Haag", aldus Schuil, die werd uitgeroepen tot beste speler van het toernooi. "Volgende week spelen we voor familie en vrienden in Scheveningen. Daar willen we goed zijn. We weten nu dat we de vorm hebben om daar voor het podium te gaan", voegde Nummerdor daaraan toe.

Komende maandag begint de Swatch FIVB World Tour in Scheveningen. De dames starten dan met de country quota.