Vitesse-fans worden flauw en vragen zout terug

Sally (Tessa)
De fans van Vitesse, die enkele weken geleden een ludieke actie verzonnen en 750 kilo zout stortten op de parkeerplaats van De Graafschap, willen hun zout graag terug.

De initiatiefnemers, het zogenaamde VAK127, dumpte het zout met een achterliggende gedachte. Zij strooiden 'zout in de wonden van De Graafschap' vanwege de degradatie naar de Jupiler League.

Nu het bij Vitesse allesbehalve vlekkeloos loopt, wil VAK127 het zout graag terug. Omroep Gelderland ving de boodschap die de groep verzond op. De vraag van VAK127 aan de ploeg uit Doetinchem: "Mogen wij ons zout terug, wij worden namelijk heel flauw van het reilen en zeilen intern bij Vitesse!"

Naast dat feit prees de aanhang van de Arnhemmers de manier waarop de Doetinchemse Eerstedivionist omgaat met de eigen supporters. Tevens roemden zij de Doetinchemse hang naar nostalgie, sfeer en beleid.

De reactie van De Graafschap luidde: "Wij hadden al zo'n vermoeden dat jullie het harder nodig zouden hebben dan wij dit seizoen. Het zout ligt opgeslagen en is na een telefonische afspraak af te halen."

De Vitesse-supporters kunnen overigens ook nog terecht op De Vijverberg, voor het geval dat de supportersschare van de Arnhemse club een keer een kijkje wil nemen in een sfeervol stadion. De Graafschap laat weten nog enkele plekken vrij te hebben in het stadion.