Schaars juicht nog niet over blijven AZ-toppers

Sally (Tessa)
Landskampioen AZ heeft verrassend genoeg nog niet te maken gekregen met Europese topclubs, die uit de Alkmaarse vijver willen vissen.

Aanvoerder Stijn Schaars durft zijn hand nog niet in het vuur te steken dat deze situatie de laatste week van de transferperiode zo blijft. "Zeg nooit nooit hè. Je weet nooit wat er de laatste dagen van de transferperiode allemaal gebeurt. Van die paniekaankopen, en daar kunnen zomaar een paar jongens van ons bijzitten."

"De meeste spelers hebben echter de behoefte om zich met AZ in Europa te bewijzen. Bovendien komt er een WK aan. Iedereen wil spelen, kiest op dit moment voor een beetje zekerheid," zegt Schaars in De Pers.

"Misschien denken de buitenlandse clubs ook wel dat de Nederlandse competitie te licht is, dat deze jongens over de grens niet helemaal uit de verf komen. Laat ze dat maar mooi denken! Dan blijft iedereen mooi bij AZ. Als er een absolute topclub komt, dan kun je als club echter geen 'nee' zeggen. Voorlopig staan wij zelf echter ook voor een heel mooie uitdaging."