[Fotoreportage] Proloog Eneco Tour

Sjors (Sj0rSz)
Op 18 augustus is de Eneco Tour in Rotterdam van start gegaan. FOK!user MadMarine was daar, evenals een groot aantal andere FOK!kers, aanwezig bij de proloog en maakte onder meer de volgende foto's.

De reden van de aanwezigheid bij de Eneco Tour was overigens bijzonder te noemen. Tijdens de afgelopen Tour de France was, zoals veel mensen weten, de Telesport Tourpoule actief. De FOK!-subleague eindigde uiteindelijk als eerste, wat een mooie prijs opleverde. Twintig deelnemers mochten namelijk als VIP naar de proloog van de Eneco Tour.

Voor aanvang van de proloog van de Eneco Tour stonden de fietsen van Rabobank (boven) en Astana (onder) al klaar.

Natuurlijk namen aan de proloog ook een groot aantal Nederlanders deel. Hier is Steven de Jongh (Quick-Step) te zien. Hij staat te wachten tot hij aan zijn eerste rit van de Eneco Tour mag beginnen.

De proloog , die dwars door Rotterdam liep, leverde in elk geval een aantal mooie foto's op.

Sylvain Chavanel (Quick-Step) zou de proloog van de Eneco Tour uiteindelijk op zijn naam schrijven. De Fransman won de 4,4 kilometer lange rit in vier minuten en 55 seconden. Tyler Farrar (Team Garmin) en Tom Boonen (Quick-Step) gaven slechts één seconde toe op de winnaar van de dag.

Hieronder staat een foto van Chavanel, die vlak daarvoor de finish in Rotterdam passeerde.

Andreas Klöden wist de schade overigens beperkt te houden. De renner van Astana, die als kopman fungeert, liet uiteindelijk de veertiende tijd noteren en stelde hiermee enigszins teleur.

Na afloop van de proloog sprak Joost Posthuma nog even na met een paar mensen. De renner van Rabobank reed niet onverdienstelijke en finishte in de openingsrit van de Eneco Tour als vijfde.