Bruyneel verwacht veel van Gesink in Vuelta

Sjors (Sj0rSz)
Johan Bruyneel verwacht tijdens de Vuelta a Espaņa, die volgend weekend van start gaat, veel van Robert Gesink. De Belgische ploegleider van Astana denkt dat de Nederlander een goed klassement kan rijden.

"De komende weken verwacht ik veel van Gesink," schreef Bruyneel. "Vorig jaar werd hij knap zevende in de Vuelta, wat toen zijn eerste grote ronde was. In de Tour had hij pech. Wanneer hij goed van zijn polsbreuk hersteld is, zie ik hem opnieuw in het klassement meespelen. Gesink is een van de beste klimmers, terwijl hij het afgelopen jaar zijn tijdrit goed verbeterd heeft. Op termijn zou hij in de top vijf van de Tour kunnen eindigen."

Bruyneel is echter wel van mening dat Gesink zijn stijl moet wijzigen. "Dat wel belangrijk is, is dat Gesink slimmer gaat koersen. Hij rijdt veel te voorspelbaar. Wanneer hij in de aanval gaat, dan kondigt hij dat al twee kilometer eerder aan. Misschien komt dat wel omdat Gesink niet een renner met een flitsende demarrage is. In mijn ogen moet hij echter minder gretig en juist meer defensief rijden."