Jol zit met Ajax-erfenis in zijn maag

Sjors (Sj0rSz)
Ajax-trainer Martin Jol wil de selectie van de Amsterdammers inkrimpen. Alleen op die manier zijn nieuwe kwaliteitsaankopen mogelijk voor de Amsterdammers.

Jol wil niets liever dan de selectie van Ajax versterken, maar weet dat er dan gesneden moet worden in het spelersbestand van zijn club. "Ik kamp namelijk met een erfenis uit het verleden", vertelde de oefenmeester aan De Telegraaf.

Ajax heeft momenteel een selectie van 31 man en Jol ziet die groep graag slinken tot een man of twintig aangevuld met een viertal jeugdspelers. Oleguer, Evander Sno, Rasmus Lindgren, George Ogararu, Jeffrey Sarpong en Javier Martina mogen vertrekken.

Darko Bodul en Daley Blind mogen uitkijken naar een club om verhuurd te worden. "Maar dan is het wel de bedoeling dat ze bij hun nieuwe club veel speeltijd krijgen", voegde Jol eraan toe. Jan-Arie van der Heijden is ondertussen al uitgeleend aan RKC Waalwijk.

"Natuurlijk willen we ons nog graag versterken, maar Ajax heeft op dit moment een te hoog loonhuis. Er zijn teveel voetballers gekocht die toch snel weer overbodig werden. Er zijn voldoende clubs die interesse hebben in spelers van Ajax. Maar het gaat er om wat ze willen betalen."

"We houden tot september, als de transfermarkt sluit, onze ogen goed open. We kunnen ons ook verbeteren als er geen nieuwe spelers komen. Dan moeten we de huidige groep gewoon beter maken."