Hamilton: "Goede vorm vasthouden"

Sally (Tessa)
Na zijn overwinning in de Grand Prix van Hongarije hoopt de huidige wereldkampioen Lewis Hamilton dat hij die vorm vast kan houden. De Brit vertelde dat hij een verbeterde MP4-24 in Valencia onder zijn kont heeft. Ook teambaas Martin Whitmarsch hoopt opnieuw te winnen.

"Ik geniet nog steeds na van mijn overwinning in Hongarije en ik heb goede hoop dat we onze goede vorm vast kunnen houden voor Valencia, aangezien we daar weer een paar nieuwe onderdelen op de auto krijgen", vertelde Hamilton, die nu achtste staat in het wereldkampioenschap met 19 punten. "Het circuit van Valencia is erg veeleisend en foutjes worden er genadeloos afgestraft. Het is ook een vrij krap en langzaam circuit, wat onze auto wel zou moeten liggen. Het is verder een lastige baan om in te halen, maar hopelijk kan ons KERS-systeem opnieuw het verschil maken in deze race."

Na de slechte start van het seizoen hoopt ook teambaas Whitmarsh, nadat hij op de Hungaroring zijn eerste overwinning als teambaas mocht beleven, dat de goede vorm behouden blijft. "Hoewel we dankzij de zomerstop vier weken hebben kunnen genieten van onze zege in Hongarije, is het vooral belangrijk dat we onze goede vorm kunnen meenemen naar de deze race."

"We hebben daarom keihard gewerkt aan nieuwe verbeteringen voor de auto in Spanje. We hopen dit weekend opnieuw een goed resultaat te kunnen scoren en ik ben ervan overtuigd dat we op vrijdag gelijk snel zullen zijn", sprak de teambaas van tevoren hoopvol. Dat dat gelukt is, bleek wel uit de eerste vrije training van vanmorgen met een tweede en derde plaats voor Hamilton en Heikki Kovalainen. Die laatste is door het team gesommeerd om beter te presteren dan hij deed.

In Valencia viert het team van McLaren-Mercedes zijn 250e Grand Prix als combinatie. Sinds 1995 werkt McLaren uit Woking samen met de autofabrikant uit Stuttgart. "Het is geweldig dat we deze mijlpaal bereiken na net een race te hebben gewonnen. We zullen er alles aan doen om het komend weekend in Valencia net zo goed te doen", aldus Whitmarsh.