Rosberg flirt met McLaren

Peterselieman
Nico Rosberg ziet een overgang naar McLaren voor volgend seizoen wel zitten. De Duitser rijd nu nog bij Williams, maar als het Britse team tweede rijder Heikki Kovalainen aan de kant schuift, dan wil Rosberg graag die plek opvullen.

"Ik heb eerder al eens met Lewis (Hamilton, red.) samen in een team gezeten, dus dat mag geen probleem zijn," zei Rosberg over zijn toekomst in de Formule 1. "Het zou weer leuk zijn, maar het zal ook zwaar worden. Ik wil in ieder geval een goede teamgenoot naast me. Maar dat is slechts een van de factoren. Ontwikkelingspotentieel in de toekomst, wie de belangrijke mensen in het team zijn en het management tellen ook mee."

"Daarnaast telt het budget en het salaris dat ze kunnen betalen ook mee. Al ben ik bereid om salaris op de laatste plaats te zetten, omdat dat een veel lagere prioriteit heeft dan het behalen van goede resultaten wat ik graag wil doen," zei de Duitser die zijn huidige team Williams daarbij nog niet afschrijft.

"Ik weet zeker dat ze me graag willen behouden. Ik heb goed werk voor hun verricht en pas erg goed in het team, dus ze doen erg hun best om me te behouden. Ik heb het in mijn huidige situatie nog steeds erg naar mijn zin," zei Rosberg. "Ik heb verschillende goede opties en op dit moment probeer ik uit te vinden wat de beste is. Ik ben er bijna uit, maar ik probeer nog wel wat meer informatie te vergaren."