Button: "Bandenproblemen mogelijk opgelost"

Peterselieman
Formule 1-coureur Jenson Button denkt dat zijn bandenproblemen eindelijk opgelost zijn. De Brawn GP-rijder klaagde de laatste races vaak dat er geen temperatuur in zijn banden kwam waardoor hij niet mee kon doen om de hoogste plaatsen in de race.

In de tijd tussen de Grands Prix van Hongarije en Europa heeft Brawn in de fabriek aan een oplossing voor het probleem gewerkt en Button denkt dat deze nu gevonden is. Of de oplossing ook echt werkt zal vrijdag in de straten van Valencia duidelijk worden.

"Na de vakantie van twee weken heb ik afgelopen maandag met mijn engineer 'Shov' (Andy Shovlin) gesproken en we hebben alles doorgenomen. We hebben een trend gezien, dus ik denk dat we een deel van de redenen voor de bandenproblemen nu weten. Normaal gesproken is de richting die we ingeslagen zijn de juiste, omdat je je banden moet sparen. Maar met deze banden moet je juist agressief zijn. Je moet ze echt aan het werk zetten en op de juiste temperatuur brengen, want anders heb je niets aan de aerodynamische verbeteringen. Het zijn de vier banden die contact met de weg maken en als die niet werken, dan heb je aan de rest niets."