Uitslag Athletic Club - Barcelona

Maikel (WeebI)
FC Barcelona heeft het eerste duel om de Spaanse Supercopa gewonnen. Verliezend bekerfinalist Athletic Club de Bilbao werd in San Mamés met 1-2 aan de kant gezet.

Ondanks het ontbreken van sterspelers Lionel Messi, Andrés Iniesta en de nieuwe aanwinst Zlatan Ibrahimovic was Barcelona de betere van de twee in het begin van de eerste helft. Bojan zag een vroege poging echter terugkomen van de lat, terwijl ook Dani Alves en Xavi scherpte misten. Tegengas kwam er een kwartier voor rust toen Athletic uitbrak en via Aitor Ocio rakelings over schoot. De Basken groeiden in het duel en werden alsmaar beter. Vlak voor de thee moest Barçagoalie Víctor Valdés nog handelend optreden op een afstandsschot van jeugdspeler Óscar De Marcos. Diezelfde De Marcos, die zijn debuut maakte in de voorronde van de Europa League, schoot Athletic op slag van rust naar 1-0 nadat hij profiteerde van slordig balverlies van Bojan.

In het tweede bedrijf probeerde de regerend Spaans kampioen en bekerhouder orde op zaken te stellen. Via vooral Thierry Henry en Xavi werden de Catalanen gevaarlijk, en dat leidde na een uur spelen tot de gelijkmaker. Dani Alves vond Xavi, waarop de middenvelder de bal langs de Baskische doelman Gorka Iraizoz krulde. Athletic wist het overwicht uit het eind van de eerste helft niet terug te vinden en kwam zelfs op achterstand toen Xavi jeugdspeler Pedro bereikte en de jonge aanvaller hard de 1-2 binnen knalde. De Catalanen bleven de betere, maar wisten de voorsprong niet verder uit te breiden. De winst is desalniettemin een uitstekende uitgangspositie voor de return in Camp Nou volgende week.

Athletic Club de Bilbao - FC Barcelona 1-2
45' Óscar De Marcos 1-0
60' Xavi Hernández 1-1
69' Pedro 1-2

Stadion: San Mamés, Bilbao
Arbiter: Carlos Velasco Carballo
Gele kaart: Carlos Gurpegi, Koikili (Athletic), Gerard Piqué, Dani Alves (Barcelona)

Opstellingen:

Athletic Club: Iraizoz; Iraola, Ustaritz, Ocio, Koikili; Orbaiz, Gurpegi; Susaeta, Gabilondo (Castillo/68), De Marcos (Toquero/61); Llorente (Etxeberria/74).

FC Barcelona: Víctor Valdés; Dani Alves, Piqué, Puyol, Abidal; Touré Yaya, Keita, Xavi (Busquets/82); Pedro, Bojan, Henry (Jeffrén/73).