Rutten: "Zeer goede teamprestatie"

Sjors (Sj0rSz)
Fred Rutten zag zijn ploeg PSV zondagmiddag in een vermakelijke pot voetbal met 4-3 winnen van Ajax. De oefenmeester was dan ook zeer te spreken over de prestatie van zijn team.

"Dit zijn wedstrijden die volledig op zichzelf staan", opende Rutten tegenover de camera van NOS. "We zijn beloond met een overwinning tegen een kwalitatief aan ons gewaagd team." PSV maakte in de competitie tot dusver een matige indruk, maar heeft toch vijf punten uit drie duels weten binnen te slepen.

"Waarschijnlijk zit er een goeie sfeer in de kleedkamer, waardoor de spelers goed reageren vanuit 'teleurstellingsmomenten.'" Over de wedstrijd was de oud-trainer van FC Twente en Schalke 04 dik tevreden. "We hebben geprobeerd te voetballen. Daar zijn we soms wat slordig in en dat kan beter, maar over de hele wedstrijden gezien zijn de doelpunten van Ajax vooral de schuld van ons en onze goals goed uitgespeeld."

Andreas Isaksson maakte in het treffen met de Amsterdammers opnieuw niet een bijster solide indruk. "De eerste goal was natuurlijk een fout. Dat hoort niet op dit niveau." Toch houdt Rutten vertrouwen in de Zweedse sluitpost, al zet de keuzeheer wel de deur op een kier voor reserve-doelman Cassio Ramos.