Recorddoelpunt voor N'Kufo

Sally (Tessa)
Het was dankzij een historisch doelpunt van Blaise N'kufo dat FC Twente wist te winnen gisteren van ADO Den Haag. De aanvaller scoorde in de 64e minuut zijn 104e treffer voor de ploeg uit Enschede. Daarmee verbeterde de Zwitser het clubrecord van Jan Jeuring.

Bovendien stegen de Tukkers naar de eerste plaats in de Eredivisie-ranglijst. Het was een wat matte wedstrijd en de Twentenaren hadden in Den Haag het meeste balbezit, maar konden dat maar nauwelijks omzetten in grote kansen. Pas in de 64e minuut was het raak voor de bezoekers; N'Kufo zorgde uit een vrije trap voor de eerste en enige treffer.

ADO Den Haag kreeg ondertussen de meeste kansen uit standaardsituaties. Tot vijf keer toe zag de thuisploeg een inzet worden gekeerd door Twente-doelman Sander Boschker. Ook met twee late wissels kon de ploeg van Raymond Atteveld een nederlaag niet voorkomen.

Met deze benauwde overwinning komt FC Twente op zeven punten te staan. ADO Den Haag blijft steken op één punt uit de eerste drie wedstrijden.