Beachvolleytoppers door op NK

Sally (Tessa)
Op de schitterende eerste dag van het hoofdtoernooi op het Jiba NK Beach Volleyball zijn de topteams allemaal door naar de halve finales. Het zonovergoten Scheveningen bood hiervoor een uitstekend decor.

Sanne Keizer en Marleen van Iersel begonnen als de te kloppen ploeg aan dit NK. Die status bevestigden ze vandaag door alle wedstrijden met 2-0 te winnen. Vooral de overwinning op het duo Meppelink/Wiltens, ook regelmatig internationaal actief, sprak tot de verbeelding. Ook de als derde geplaatste Daniëlle Remmers/Michelle Stiekema haalden zonder verlies de halve finale. Ook dit duo speelde in de derde ronde een prima pot met een 2-0 winst tegen Merel Mooren en Marloes Wesselink tot gevolg.

Overigens haalden de duo's Meppelink/Wiltens en Mooren/Wesselink gewoon de halve finale. In de verliezersronde wonnen ze respectievelijk van Rimke Braakman/Jolien Sinnema en Eva Van Vliet/Pamela Domselaar, waardoor de vier in de halve finale dezelfde zijn als in de derde ronde.

Reinder Nummerdor en Richard Schuil zijn in Nederland bijna niet te kloppen. Dat bleek ook vandaag. Het duo won gemakkelijk hun eerste twee wedstrijden. In de derde ronde gingen ze zelfs zonder te spelen door na opgave van Niels van de Sande en Daan Spijkers. Datzelfde is het geval voor Emiel Boersma en Jorn Huiskamp, al hadden ze in de derde heel veel moeite met Jon Stiekema en Tim Oude Elferink (26-28, 21-15 en 20-18).

De tegenstanders van deze duo's zijn Niels van de Sande en Daan Spijkers die tegen Schuil en Nummerdor uitkomen. Boersma en Huiskamp spelen tegen Tim Oude Elferink en Jon Stiekema, die in een vreemd duel wonnen van Alexander Brouwer en Chistiaan Varenhorst. De invallende duisternis leek een einde te maken aan het duel, maar de duo’s besloten toch door te spelen. Het werd uiteindelijk 21-16, 16-21 en 15-13.

Vandaag stonden de halve finales al om 09:00 uur op het programma. Om 14:00 uur start de mannenfinale gevolgd door de damesfinale om 15:00 uur. Beide wedstrijden worden live uitgezonden door NOS.