Voorbeschouwing: PSV - Ajax

Sjors (Sj0rSz)
Morgenmiddag staat de eerste confrontatie tussen ploegen uit de traditionele top drie uit de Eredivisie op het programma. Dan staan PSV en Ajax namelijk voor het eerst dit seizoen tegenover elkaar. FOK!sport blikt vooruit op deze wedstrijd.

PSV kent tot nu toe een stroeve start van de Eredivisie. In het eerste weekend kwamen de Eindhovenaren niet verder dan een gelijkspel tegen promovendus VVV-Venlo. Vorige week trad de formatie van trainer Fred Rutten aan tegen FC Twente. De ploeg slaagde er echter weer niet in om te winnen en speelde wederom gelijk. Hierdoor staat de ploeg uit de Lichtstad op dit moment op een teleurstellende elfde plaats.

Rutten kent in aanloop naar het duel tegen Ajax in elk geval nauwelijks personele problemen. Alleen Orlando Engelaar is morgen niet inzetbaar. De middenvelder liep in de thuiswedstrijd tegen PFC Cherno More Varna, in het kader van de Europa League, een knieblessure op en is nog altijd herstellende.

Ajax kende een betere start van de competitie. In het eerste weekend van de competitie wonnen de Amsterdammers met 2-0 van FC Groningen. Een week later kwam de ploeg van trainer Martin Jol in actie tegen RKC Waalwijk, dat vorig seizoen nog in de Jupiler League speelde. Luis Suárez groeide in het duel tegen de Brabanders uit tot man van de wedstrijd, aangezien hij drie keer wist te scoren. Mede door deze goede prestaties staat de club uit de hoofdstad op de eerste plaats in de Eredivisie. Deze plek wordt wel gedeeld met FC Utrecht, dat evenveel punten heeft. Het doelsaldo van de club uit de Domstad is echter lager.

Jol kent, net als zijn collega bij PSV, nauwelijks personele problemen in aanloop naar deze wedstrijd. Alleen Gabri en Jeroen Verhoeven zullen niet in actie komen. De Spanjaard is nog altijd herstellende van een achillespeesblessure en de keeper brak een middenhandsbeentje en staat voorlopig buitenspel.

Morgenmiddag zullen we weten of PSV het kunststukje van vorig seizoen kan herhalen. De Eindhovense formatie leidde Ajax toen naar de slachtbank en wist in eigen huis met 6-2 te winnen. Het duel in het Philips-Stadion begint morgen om 12:30 uur en staat onder leiding van arbiter Pieter Vink.