Todt wil onafhankelijke FIA-president zijn

Peterselieman
Kandidaat-president van de FIA Jean Todt heeft gezegd dat zijn verleden als teambaas van Ferrari hem niet zal hinderen in de werkzaamheden als deze betrekking op de Formule 1 hebben. De Fransman wil zijn taak als FIA-president net zo professioneel uitvoeren als zijn tijd bij Ferrari of Peugeot.

"Sommige mensen hebben gesuggereerd dat ik de voorkeur van Ferrari had voor het FIA-presidentschap, daarna was Ferrari tegen me en tenslotte heeft de Scuderia gereageerd dat ze een neutraal standpunt innemen," zei Todt. "Ik ben het volledig met hun eens, omdat ik neutraal wil zijn tegenover alle teams als ik gekozen wordt tot president."

"Dit is een kwestie van toewijding en professionalisme. Daar is het succes op gebaseerd dat ik met ieder team had. Mijn aanpak richting FIA wijkt daarvan niet af. Ik zou niet mee gaan doen aan de verkiezingen als ik niet mijn professionalisme, toewijding en energie in kan zetten om de doelen te bereiken die de FIA voorstaan. Het bewaken van de onafhankelijkheid van de FIA staat hierbij centraal."