BCR: Rotterdammers krijgen al een voorproefje

Peterselieman
Komende zondag is de vijfde editie van Bavaria City Racing, maar de Rotterdammers ondervinden nu al dat het evenement er aan zit te komen. Zo reed Henk de Boer woensdag in zijn Champ Car al een rondje over de Prins Hendrikkade op het Noordereiland in Rotterdam.

Speciaal voor opnames van TV Rijnmond was het EuroBoss team van De Boer woensdag vroeg in de ochtend naar Rotterdam gereisd voor een verrassingsoptreden met de Champ Car Panoz DP01. Rond 10:30 uur werd de Cosworth turbomotor gestart, waarna de Nederlander tot grote interesse van de verbaasde omstanders een kort voorproefje gaf van wat de fans komende zondag tijdens Bavaria City Racing kunnen verwachten.

"We moesten natuurlijk even een 'try-out' doen, zodat we aan de omgeving en het Rotterdamse asfalt konden wennen, het voelde erg goed aan," concludeerde de enthousiaste De Boer na zijn één minuut durende rit. "Doordat het eerder licht had geregend was het asfalt een beetje glad, waardoor de wagen minder zwaar werd belast. Voor het stoplicht heb ik de normale startprocedure uitgevoerd als op de circuits, waarna ik op en neer over de Henkdrikkade ben gereden. Het was een kort, maar vooral erg leuk ritje en de reacties waren geweldig."

Vandaag was het de beurt aan David Coulthard om van zich te laten horen in Rotterdam. De Schot gaf vandaag met zijn Red Bull F1-auto al een voorproefje van wat het publiek zondag te wachten staat. Zo zorgde hij voor wat meer rubber op de baan door zijn banden te laten spinnen. Zondag zal Coulthard met onder meer Fernando Alonso en Jos Verstappen het 4.600 meter lange parcours afleggen dat loopt van de Willemsbrug via de Coolsingel naar het Hofplein en terug.