Vatanen onthult zijn running mates

Peterselieman
Ari Vatanen heeft bekendgemaakt met wie hij de campagne ingaat om zijn kandidatuur voor het presidentschap de ondersteunen. De Finse tweevoudig wereldkampioen rallyrijden neemt het in de strijd op tegen Jean Todt.

Vatanen heeft Fernando Falcó y Fernández de Cordóva aan zich gebonden. Deze Spanjaard is verbonden aan het ministerie van verkeersveiligheid en heeft in het verleden veel gedaan voor de verkeersveiligheid van motorrijders. Ook is hij de Spaanse vertegenwoordiger bij de FIA en was hij 27 jaar lang voorzitter van de Spaanse autosportbond.

Bernhard Tay is de FIA-president voor Azië en Oceanië en is lid van de Singaporese autosportfederatie. De derde running mate van Vatanen is Hermann Tomczyk die voorzitter is van de Duitse autobond ADAC. Hij is de FIA president voor de wegraces en zit sinds 1998 in de FIA-commissie voor de Formule 1. Tot slot heeft hij in de World Motor Sport Council gezeten.

Vatanen is blij met de leden die hem ondersteunen. "Ze zijn zich binnen de FIA en in hun eigen land bewezen. Met hen kunnen we voor de noodzakelijke veranderingen zorgen om de FIA transparanter, efficiënter en effectiever voor zijn leden te maken. Het is tijd voor verandering en dat kunnen we samen bereiken!"