RBC laat Van Driel, Hayen en Chlup gaan

Sally (Tessa)
RBC Roosendaal heeft zich bereid verklaard mee te werken aan een vertrek van het trio Mels van Driel, Nicky Hayen en Filip Chlup.

"Als er een club komt waar die jongens naar toe willen, zullen wij daar volledig aan meewerken," maakt trainer Rini Coolen duidelijk in BN/De Stem. "Nee, dan vragen we geen transfersom."

"Hoge contracten sluiten wij in de toekomst niet meer af. Dergelijke overeenkomsten zijn niet meer te bekostigen," gaat Coolen verder. "Daarom zou het niet eerlijk zijn Nicky nu een jaar lang te laten knokken voor zijn plek, terwijl hij daarna toch weg moet. Als hij de kans krijgt, mag hij nu al gaan."

Bij Van Driel, die pas geleden nog voor twee seizoenen bijtekende, spelen er andere factoren mee. De middenvelder kon zijn reserverol in de wedstrijd tegen FC Emmen niet verkroppen en uitte zijn frustraties hierover in de media. Coolen: "Hij heeft laten zien daar moeite mee te hebben."

Chlup weet al langer dat hij mag vertrekken. "Filip komt als buitenlandse speler hier te weinig aanspelen toe," aldus Coolen over de 24-jarige Tsjech.