Ecclestone was bijna opgestapt

Peterselieman
Formule 1-baas Bernie Ecclestone is nog steeds verbouwereerd dat de Formule 1-teams eerder dit jaar dreigden met het opzetten van een eigen raceklasse. De Brit zou zelfs zijn opgestapt als de Formule 1 ten onder was gegaan aan de ruzies tussen de FIA en de FOTA.

"Ze weten niet wat wij allemaal hebben doorgemaakt om het op te bouwen tot wat het nu is. Ze willen zoveel mogelijk pakken als ze kunnen en daarna weer verdwijnen. Sommigen willen denk ik wel wat anders doen en ergens de leiding nemen," zei Ecclestone over de teams die volgens hem niet weten hoe het allemaal werkt.

De Formule 1 zou volgens de Brit weinig overlevingskansen hebben gehad als de raceklasse van de teams er gekomen was. Ook zonder dat zou de sport ten onder hebben kunnen gaan aan de ruzies. Mocht dat gebeurt zijn, dan was Ecclestone opgestapt. "Als het ingestort zou zijn, dan zou er ook geen reden meer zijn geweest om te blijven toch? Ik denk niet dat het de moeite waard was geweest om het opnieuw op te gaan bouwen. Ik heb erg, erg veel energie om andere dingen te doen en dat zou ik dan ook gedaan hebben."