Ecclestone: "Race in Maleisië start uur eerder"

Peterselieman
Formule 1-baas Bernie Ecclestone heeft besloten dat de Formule 1-race in Maleisië op het circuit van Sepang volgend jaar een uur eerder zal gaan starten. Dit jaar moest de race halverwege stilgelegd worden wegens zware regenval en kon wegens de invallende duisternis niet herstart worden.

Daarom wilden de Maleisische officials dat de race veel eerder op de dag gehouden zou worden, iets wat Ecclestone tot nu toe weigerde. Hij is nu overstag gegaan door de race nu om 16:00 plaatselijke tijd van start te laten gaan. Eerder wil de Brit de race niet houden, omdat dan de Europese televisiekijkers de race niet willen volgen omdat deze dan te vroeg op de dag gehouden wordt.

"We zijn dit in Singapore begonnen en hebben een extra race toegevoegd omdat het niet goed voor de TV-kijkers in Europa was. In Australië hadden we net als in Maleisië een race in de schemering, dus misschien zijn we bij die laatste wat ver gegaan en zijn we op de regen gestuit. Maar ik denk dat het in het algemeen goed is wat we doen. Het is goed voor de promoters en voor de evenementen zelf dat ze in de avond gehouden worden in plaats van overdag."