WK hockey -21: 3e, 4e dag medailleronde

Sally (Tessa)
Harde beslissingen zijn niet gevallen op de tweede speeldag van medaillepoule F, de groep van Jong Oranje. Alles is nog open. Hier een overzicht van wat er gebeurde op dag acht en negen (de derde en vierde dag van de medailleronde) van het WK hockey onder 21 jaar in Boston.

Derde dag medailleronde

Poule F
Nederland ging de ongelijke strijd aan met Zuid-Afrika, de zwakke broeder uit de poule. Jong Oranje liet geen spaan heel van deze tegenstander en won met 7-0. De Nederlandse meiden staan nu op 12 punten, Zuid-Afrika heeft nog altijd geen punten gescoord.

Argentinië en Nieuw-Zeeland wisten één ding zeker toen ze maandag tegen elkaar speelden: er moest gewonnen worden. Voor de verliezende ploeg zouden de halve finale-kansen verkeken zijn. De Argentijnse talenten hadden deze boodschap het beste begrepen en wonnen met 5-2. Daarmee komt de Zuid-Amerikaanse ploeg op 9 punten, de Nieuw-Zeelandsen bleven op 6 steken.

Duitsland wist daarna - ondanks een 2-0 voorsprong - niet te winnen van China (2-2) en daardoor is Oranje de nieuwe leider in poule F. De Duitse dames hebben nu 11 punten, Nederland 12. Daarmee gaat Nederland naar de halve finale.

Poule G
Ook in de verliezerspoule werd er nog gespeeld op maandag. De oersaaie confrontatie tussen Spanje en Litouwen werd simpel gewonnen door de Spaanse meiden (5-2). De bondscoach van Litouwen verklaarde later dat hij zijn ploeg wilde sparen voor het duel tegen Frankrijk. De Spaanse ploeg heeft nu 9 punten, Litouwen 3.


Vierde dag medailleronde

Poule E
Op dinsdag was het weer de beurt aan Poule E om te spelen. Korea trad aan tegen India, wat in de tweede helft in het voordeel van Korea werd beslecht: 3-2. Daarmee komt Korea op 13 punten, de Indiërs blijven op 6 punten hangen. Australië had moeite met Engeland, en uiteindelijk bleef het na alleen in de eerste helft gescoord te hebben, op 1-1 staan. Engeland heeft nu 11 punten, de Hockeyroos 8. Engeland en Korea gaan na Jong Oranje ook naar de halve finale.

De Verenigde Staten hadden een makkelijke wedstrijd tegen Chili: 4-0 voor de Amerikanen. Die laatste hebben nu 9 punten, de Chilenen blijven op de 3 punten die ze gehaald hebben in de poulefase.

Poule G
In de verliezerspoule speelde dinsdag Litouwen tegen Frankrijk, wat de Fransen uiteindelijk wisten te winnen. Het werd 1-2, waardoor Frankrijk op 6 punten komt en Litouwen blijft op 3 punten. Spanje gaat daar aan de leiding met 9 punten.