Nadal wint eenvoudig in Montreal

Peterselieman
Na de winst in het dubbelspel heeft tennisser Rafael Nadal nu ook zijn eerste partij in het enkelspel in Montreal gewonnen. Veel werk had de Spanjaard er in de tweede ronde niet aan, want zijn landgenoot David Ferrer gaf vroegtijdig op.

Bij een stand van 4-3 in de eerste set in het voordeel van Nadal weigerde de linkerknie van Ferrer, waardoor er een vroegtijdig einde aan de partij kwam. "Ik heb problemen met mijn knie, ik kan niet spelen. Ik heb dat probleem al sinds de voorbereiding op Wimbledon. Ik wil er nu eens goed naar laten kijken en mezelf oplappen," zei Ferrer.

Nadal vond het jammer dat hij niet meer speeltijd in zijn partij kreeg. "Ik heb meer tijd en wedstrijden nodig om mijn knieën te kunnen testen, maar op dit moment is alles oke. Ik heb op 100 procent van mijn huidige kunnen gespeeld, maar als je terug komt van een blessure, dan is het lastig bewegen op de baan."

"Alles is op goed, elke wedstrijd, elk punt. Het helpt me allemaal om snel weer terug te keren op mijn niveau. Morgen krijg ik weer een kans om mezelf te verbeteren," zei de voormalig nummer één van de wereld die het in de volgende ronde op gaat nemen tegen de Duitser Philipp Petzschner.