Force India: "Zomerstop bespaart geen geld"

Peterselieman
Force India is niet blij met de zomerstop in de Formule 1. Deze is bedoeld om kosten te besparen omdat de fabrieken twee weken dicht kunnen, maar het Indiase team zegt dat het nauwelijks iets oplevert.

De FIA wilde de teams in de zomer rust gunnen en de kosten in de sport terugdringen. De kleinere teams zijn er niet blij mee, omdat de fabrieken vier weken dicht zouden gaan in plaats van de twee zoals nu het geval is. Andy Stevenson van Force India is een van degenen die zich beklaagt.

"Als dat was gebeurd kon je waarschijnlijk zien dat er geld werd bespaard omdat er heel grote fabrieken dichtgaan. Ik heb persoonlijk nu het idee dat er maar minimaal kosten wordt bespaard. Waarschijnlijk ben je alleen maar duurder uit omdat je een keer de productie compleet stil moet leggen en het een keer opnieuw op moet starten," meldt een teleurgestelde Stevenson.

"We besparen wat geld omdat de fabriek dicht ging maar daarom moeten we ook weer meer geld uitgeven. Uiteindelijk ben je dus even veel geld kwijt."