Schumacher denkt nu niet aan rentree in F1

Peterselieman
Michael Schumacher weet nog niet of hij later dit jaar wel zijn rentree in de Formule 1 zal maken. Dit zei de Duitser vandaag in een persconferentie in het Zwitserse Genève. De zevenvoudig wereldkampioen zou voor Ferrari na het ongeval van Felipe Massa zijn rentree maken, maar fysiek ongemak verhindert dat.

"Ik ben het afblazen van mijn terugkeer nog steeds aan het verwerken," zei Schumacher op de persconferentie waarin hij uitleg gaf over zijn fysieke problemen. "Veel mensen hebben hun bedenkingen bij de gang van zaken rond mijn afgeblazen terugkeer, maar feit is en blijft dat ik zeer teleurgesteld ben. Ik had veel liever in Valencia in die auto gezeten."

"Ik had het ook graag anders gezien. Ik voel me gefrustreerd en verdrietig bovendien, want ik had het team graag willen helpen. Helaas is dat niet mogelijk. Het is allemaal zo snel gegaan, dat er geen sprake kon zijn van de voorbereiding die ik nodig had."

"Ik heb al het mogelijke gedaan om mezelf klaar te maken, maar ik heb ook direct benadrukt – en Ferrari weet hiervan – dat ik alleen zou terugkeren als ik er volledig klaar voor was. Uiteindelijk was ik dat niet, jammer genoeg."

Schumacher zei dat hij voorlopig nog niet terug zou keren in een Formule 1-auto, maar sloot niet uit dat hij het later in het seizoen toch nog zou doen. "Speculatie is de Formule 1 niet vreemd. Op dit moment denk ik er niet over na, ik heb iets anders aan mijn hoofd. Met de toekomst ben ik nog even niet bezig."