Meulendijks en Jie uitgeschakeld op WK

Peterselieman
Judith Meulendijks en Yao Jie hebben de achtste finales op het WK niet weten te bereiken. Beide speelsters dwongen tegen hun tegenstandster een derde game af, maar in beide gevallen ging het in de slotfase mis.

De als zestiende geplaatste Meulendijks had lange tijd de overhand tegen de Thaise Salakjit Ponsana. Ze won de eerste game gemakkelijk met 21-11 en toen ze in de tweede uitliep naar 11-6 leek er geen vuiltje aan de lucht te zijn. Maar in het vervolg van de wedstrijd vocht Ponsana terug en met 16-21 en 11-21 zette ze Meulendijks opzij.

De wedstrijd van Yao Jie tegen de als dertiende geplaatste Hongkongse Pui Yin Jip was met 59 minuten een van de langste van het toernooi. In de eerste fase was Yao Jie sterker: 21-17. En zowel in de tweede als in de derde game had ze in de slotfase een voorsprong, respectievelijk 19-17 en 19-18. Maar in beide gevallen wist ze de slotpunten niet te scoren: twee keer 19-21.

De Nederlandse badmintonploeg heeft nu alleen Dicky Palyama nog in het toernooi. Later vandaag speelt hij tegen de Zweed Henri Hurskainen.