Hofland: "Ik wil niet weg bij Feyenoord"

Jerry (Delichris)
Ondanks het feit dat hij zijn basisplaats bij Feyenoord lijkt te zijn kwijtgeraakt, wil verdediger Kevin Hofland nog van geen vertrek uit Rotterdam-Zuid weten.

"Op de bekerwinst na is mijn periode bij Feyenoord inderdaad nog niet wat ik ervan had gehoopt. Het waren twee kloteseizoenen," geeft Hofland toe in Sp!ts. "Maar ik wil niet meer terugkijken. Mijn periode bij Feyenoord duurt nog wel even. De sfeer in de groep zorgt voor veel plezier tijdens trainingen en wedstrijden. Ik ga hier niet weg."

Ron Vlaar en André Bahia krijgen voorlopig de voorkeur van Mario Been als centraal duo. Volgens Hofland is dat niet vreemd. "In de eerste wedstrijd tegen NEC was ik er niet bij vanwege een schorsing. En toen heeft André Bahia het heel goed gedaan. Never change a winning team, toch?"

Uiteraard wil Hofland zijn basisplaats terug, maar zijn huidige rol als bankzitter frustreert hem nog niet. "Weet je wat het is? Het is voor mij makkelijker te accepteren omdat het op een positieve manier gebeurt."

"Natuurlijk wil ik het liefst spelen, maar het gaat niet om mij. Feyenoord heeft nu eindelijk 23 gelijkwaardige spelers, een kenmerk van een topclub. En dat geeft een heel goed gevoel. Komend weekend spelen we tegen Heracles Almelo en gaan we weer vol voor de drie punten. Wie er in het veld staan, is niet zo belangrijk."