Koller wordt weer international

Jerry (Delichris)
Op verzoek van bondscoach Ivan Hasek pakt de Tsjechische aanvaller Jan Koller zijn interlandcarrière weer op.

De boomlange Koller (36) moet ervoor zorgen dat Tsjechië uit de huidige sportieve problemen komt. De vierde plaats in groep 3 van de Europese WK-kwalificatiereeks heeft het uitzicht op deelname aan het eindtoernooi in Zuid-Afrika flink vertroebeld. Met acht punten uit zes wedstrijden moeten de Tsjechen voorlopig behoorlijk wat terrein prijsgeven op Slowakije, Noord-Ierland en Polen.

Bondscoach Hasek kan tijdens de cruciale kwalificatieduels met Polen en Noord-Ierland volgende maand dus weer een beroep doen op Koller. "Ik wil mijn land uit deze crisissituatie halen," tekent Het Nieuwsblad op uit de mond van Koller. "Ik heb een goede relatie met de nieuwe bondscoach Hasek en wil hem steunen."

"Ik had er in het oefenduel met België al bij kunnen zijn, maar mijn club wilde dat liever niet. Ik kom net terug van een blessure en we hebben een loodzwaar programma."

Samen met Tomas Galasek beëindigde Koller na Euro 2008 zijn interlandloopbaan. Met 55 doelpunten in 90 interlands is de voormalig speler van onder meer Anderlecht en Borussia Dortmund topscorer aller tijden van de nationale ploeg van Tsjechië.