Jong Oranje speelt gelijk tegen Engeland

Rauzer
Een dag voorafgaand aan de oefeninterland Nederland - Engeland mochten de jeugdploegen van deze landen hun kunsten laten zien. Noch de ploeg van Cor Pot, noch de selectie van Stuart Pearce wist er een interessant duel van te maken. Een 0-0 eindstand was het resultaat.

In de eerste twintig minuten van de wedstrijd wist geen van beide ploegen een uitgespeelde kans kans te creëren. Alleen aan Oranje-zijde wisten Feyenoord-spelers Diego Biseswar en Leroy Fer voor gevaar voor het Britse doel te zorgen. Van een uitgespeelde kans was echter geen sprake.

Naarmate de eerste helft vorderde, probeerden de Engelsen meer in de wedstrijd te komen. Evenals de spelers van Jong Oranje wist de jeugd van Engeland er in de eerste helft echter ook geen boeiende wedstrijd van te maken.

Na de rust leek de wedstrijd aanvankelijk niet te verbeteren, maar uiteindelijk volgden er toch een aantal kansen voor de Nederlanders. Marvin Emnes kreeg in het strafschopgebied een goede voorzet van Nacer Barazite, maar Micah Richards belette hem het scoren.

Ook Ajacied Vurnon Anita waagde een schot, maar zag zijn inzet op de vuisten van de doelman belanden. In de slotfase probeerde de middenvelder wederom met een afstandsschot het doel te treffen. Ditmaal raakte hij de lat.

Met dank aan dockx voor de submit