Jie naar tweede ronde; Pang, mixeddubbel niet

Sally (Tessa)
De Nederlandse Badminton Bond heeft in Hyderabad nog drie spelers over in het WK enkelspel. Na Dicky Palyama (winst tegen Bao Chunlai) en Judith Meulendijks (walkover in de eerste ronde) voegde ook Yao Jie zich bij de beste 32 spelers van de wereld.

Yao Jie nam in haar partij in beide games al snel de touwtjes in handen en met een veilige score van 21-15 en 21-14 kwalificeerde ze zich souverein voor de tweede ronde. Daarin wordt ze serieus getest, want haar opponente is de als dertiende geplaatste Pui Yin Jip uit Hongkong.

Pang redde het niet tegen de nummer twee van het plaatsingsschema, Chen Jin. Pang kwam uit tegen de verwachte finalist Chen Jin. De als tweede geplaatste Chinees won de eerste game regelmatig met 21-14. Daarna ontspon zich een boeiend gevecht waarin de zeer vaste Pang tot het einde meedeed. Hij kwam echter twee puntjes tekort: 19-21.

Het gemengddubbel Paulien van Dooremalen/Ruud Bosch werd eveneens uitgeschakeld. In het gemengddubbel kwamen Van Dooremalen en Bosch in de eerste game iets tekort tegen het Maleisische duo Hui Lin Ng/Kien Keat Koo (19-21). Daarna was het verschil wat groter (14-21).

Eric Pang, Koen Ridder, Ruud Bosch en Paulien van Dooremalen zijn nu uitgespeeld. In de tweede ronde enkelspel zijn Judith Meulendijks (die nog niet in actie kwam), Dicky Palyama en Yao Jie nog over.