Bourdais wil naar één van nieuwe teams

Dennis (dennistd)
Sébastien Bourdais wil volgend jaar bij één van de nieuwe teams in de Formule 1 gaan rijden. De Fransman werd na afloop van de Grand Prix van Duitsland aan de kant gezet door zijn team, Scuderia Toro Rosso.

"Ik wil opnieuw een plaats in de Formule 1 vinden", aldus Bourdais tegenover het Franse L'Equipe. "Aangezien er niet tijdens het seizoen getest mag worden, kan ik aantrekkelijk zijn voor nieuwe teams."

Hij beseft wel er met de terugtrekking van BMW twee coureurs meer zullen vissen in de stoeltjesvijver. "Heidfeld en Kubica zijn nu ook beschikbaar. Sommige teams zullen dat interessant vinden, vanwege hun technische vaardigheden. Maar zonder geld is het een heel ander verhaal."

Op de vraag waar hij gaat rijden mocht hij geen F1-stoeltje vinden antwoordde hij: "Ik heb een contract met Peugeot tot het einde van het jaar. Volgend jaar? Volgens mij waren ze behoorlijk tevreden met mijn optreden in Le Mans. In de Verenigde Staten heb ik altijd goed contact gehad met Newman/Haas, maar het probleem is dat ze geld nodig hebben. Een stoeltje kost daar vijf miljoen dollar. Niet iets waar je in deze tijden makkelijk aan komt."