Jordan: "Twijfels over reden Schumacher"

Dennis (dennistd)
Eddie Jordan heeft zo zijn twijfels over het afblazen van de rentree van Michael Schumacher in de Formule 1. Volgens de Ier zou mogelijk de ware reden hierachter zijn dat de Duitser erachter is gekomen dat hij niet meer zo snel is als voor zijn afscheid.

"Ik ben verrast", aldus de oud-teambaas tegenover de BBC. "Ten eerste was het een verrassing dat hij ging rijden, want ik vond dat een uiterst dappere zet. Maar goed, hij had al snel weer een team om zich heen gevormd en zou vandaag (dinsdag, red.) weer gaan testen. Ik ben vooral verrast omdat hij nog niet zo lang geleden een kartrace reed en alle huidige Formule 1-coureurs versloeg. Ik denk dat er twee redenen voor zijn terugtrekking zijn: ten eerste zijn de verwondingen aan zijn nek erger dan gedacht en ten tweede is het rijden in een Formule 1-auto zo zwaar, dat hij het gewoon niet aankon."

"Mijn sceptische kant roept gelijk dat hij niet snel genoeg was en zijn reputatie wilde behouden", ging Jordan verder. "Natuurlijk weet je niet alle feiten, maar dat lijkt me geen ondenkbare situatie. Hij weet zelf het beste hoe goed hij is. Hij zou alleen terugkomen als hij races kon winnen, en daar gelooft hij duidelijk niet in."