Ajax-target Lugano tekent zondag bij nieuwe club

Rauzer
De transfervrije verdediger Diego Lugano is momenteel een gewilde speler. Zo zouden Lazio, Fiorentina en Ajax in de markt zijn voor de Uruguyaan. Ook Fenerbahçe, waar zijn contract deze zomer afliep, is nog een optie.

Lugano is er voor zichzelf al uit, maar houdt de naam van zijn nieuwe werkgever nog geheim. "Ik keer zondag terug naar Europa om een contract te tekenen bij mijn nieuwe club", verklaarde hij tegen Radio Globo. "Alles is rond. We wachten alleen nog op het papierwerk. Het was altijd al mijn plan om nog vele jaren in Europa te blijven."

Zijn oude werkgever São Paulo kan derhalve een streep zetten door de naam van Lugano. De Brazilianen zagen in hem de opvolger van Miranda, maar kunnen de komst van de Uruguayaan dus vergeten.

Daar zijn contract bij Fenerbahçe deze zomer afliep, heeft Lugano de vrijheid om te gaan en te staan waar hij wil. Ajax-aanvoerder Luis Suarez zou zijn landgenoot graag naar Amsterdam zien komen, zo werd eerder duidelijk. Voorlopig ziet het er echter naar uit dat Lazio op pole-position staat om Lugano vast te leggen.