Negen renners kandidaat WK-selectie

Stefan (sportfreak)
Nederland kan komende maand bij het wereldkampioenschap wielrennen slechts zes renners opstellen. Volgens bondscoach Leo van Vliet zijn daar op dit moment negen kandidaten voor.

Twee renners zijn al zeker voor het WK, namelijk Robert Gesink en Karsten Kroon. "Op dit moment hebben we dus zeven renners voor vier plekken," aldus Van Vliet. "Het voordeel is dat we een underdog-rol kunnen aannemen. We gaan er het beste van maken." De bondscoach verkende in juli samen met Kroon en Gesink het parcours. "Het is een heel zwaar parcours en je weet dat Kroon en Gesink daar dan voor in aanmerking komen."

"Voor de rest hebben we niet heel veel renners die dat kunnen. Behalve Laurens ten Dam, maar hij rijdt de Ronde van Spanje niet. Het is de vraag hoe zijn vorm straks is." Verder noemde Van Vliet de namen van Koos Moerenhout, Pieter Weening en Bram Tankink. "Die hebben goed gereden in Polen en rijden de Ronde van Spanje."

Andere kandidaten zijn Sebastian Langeveld, Lars Boom en Johnny Hoogerland. "De Ronde van Spanje is ook belangrijk. Je kan nu wel renners selecteren, maar als ze er vermoeid uit komen, heeft het ook geen zin."