Huntelaar: "Ik ga veel spelen bij Milan"

Sjors (Sj0rSz)
Met zijn transfer van Real Madrid naar AC Milan kwam er voor spits Klaas Jan Huntelaar onlangs een einde aan zijn uitzichtloze situatie in de Spaanse hoofdstad.

In Milaan zal hij zeker niet buiten de boot vallen, zo vertelde Huntelaar maandag vlak voor aanvang van het trainingskamp van het Nederlands elftal voor de interland tegen Engeland.

"Ik heb uitvoerig met het bestuur en de trainer gesproken," vertelde Huntelaar aan de pers. "Garanties heb je nooit, maar ik ga veel spelen. Dat is belangrijk, want ook ik wil naar het WK in Zuid-Afrika."

Mocht hij bij AC Milan ook weinig aan bod komen, dan zal zijn stek in het Nederlands elftal ook in gevaar komen. Huntelaar weet dat. "Dat geldt voor iedere speler. Daarom heb ik ook zorgvuldig voor AC Milan gekozen. Er waren meer clubs in mij ge´nteresseerd, maar dit was echt de beste optie voor mij. Daar twijfel ik niet over."

Uiteindelijk is zijn avontuur bij Real Madrid uitgelopen op een grote teleurstelling. "Ik had natuurlijk ook nooit verwacht dat het zo zou lopen," gaf Huntelaar toe. "Of ik anders tegen de voetballerij ben gaan aankijken? Nee hoor, zo werkt het nu eenmaal. Het was wel zaak om nu zorgvuldig een nieuwe club te kiezen. Dat heb ik ook gedaan. AC Milan past denk ik wel bij mij."