Makaay wordt niet snel nerveus

Sjors (Sj0rSz)
Het seizoen is pas twee weken oud, maar Roy Makaay mag zich nu al de meest besproken Feyenoorder tot nu toe. Mario Been haalde de spits, tijdens het competitieduel tegen Vitesse (0-0), al vroeg naar de kant.

"Daar gaan we weer," was het eerste wat Been zei, toen de vermeende privéoorlog tussen hem en Makaay ter sprake kwam. "Die wijsneuzen op de televisie raken er ook niet over uitgepraat. Dan hoor ik weer dat je Makaay altijd moet laten staan, omdat hij altijd wel een stuk of twintig treffers maakt per seizoen. Nou, als hij dat doet, draag ik hem persoonlijk naar de bus. Maar als hij niet scoort, zoals tegen NEC en tegen Vitesse, heb ik het recht om hem te wisselen."

Ook Makaay gaf na afloop van de wedstrijd tegen de Arnhemmers toe dat hij een slechte wedstrijd speelde. Volgens de spits zou dit echter voor het hele team gelden. "Ik ben een speler die afhankelijk is van de rest van het elftal. In de eerste helft kwamen we niet onder de druk van Vitesse uit. Ik heb één kansje gehad, die pakte Velthuizen goed. Verder was het voor mij moeilijk voetballen. Maar natuurlijk moet en kan ik beter."

Diego Biseswar was uiteindelijk de vervanger van Makaay. Kort na zijn entree op het speelveld leek Feyenoord beter te gaan spelen. "Maar het is alleen maar goed dat we een bank hebben, vol spelers die een wedstrijd om kunnen draaien. Concurrentie is goed, voor iedereen. Vorig seizoen hadden we de halve F2 op de bank zitten, nu zijn het jongens als Biseswar, Bruins, Slory, Hofland, Landzaat en De Cler. Zo'n sterke bank heb je nodig als je mee wilt strijden om de bovenste plaatsen."

Het zou zomaar kunnen dat Makaay volgend weekend dus niet meer in de basis staat. Toch lijkt de spits zich hier niet mee bezig te houden. "Kijk, niemand vindt het leuk om vroeg in de wedstrijd gewisseld te worden. Maar ik loop al zeventien seizoenen mee, ik word niet zo snel nerveus. Ik heb niet het gevoel dat ik ter discussie sta bij de technische staf, dus ik ga er vanuit dat ik volgende week weer gewoon in de basis sta."

Makaay besloot met de woorden: "Of ik me er aan stoor dat deze kwestie zo breed uitgemeten wordt in de media? Welnee. Ik heb jaren in Duitsland gespeeld, dus ik ben de Bild Zeitung gewend. Die maken alles nog een stuk groter dan jullie in Nederland."