[Upd] Zanetti naar Fiorentina

Denny (nyny83)
Volgens het Italiaanse Sky Sport 24 is Cristiano Zanetti dichtbij een transfer naar Fiorentina. De 32-jarige Italiaan staat momenteel onder contract bij Juventus.

Juve zou naar verluidt zo'n twee miljoen euro ontvangen voor Zanetti, die in Turijn aan zijn vierde seizoen gaat beginnen. De verdedigende middenvelder kwam naar Juventus toen die club na het omkoopschandaal werd teruggezet naar de Serie B.

Zanetti promoveerde met de Oude Dame meteen naar het hoogste niveau. Inmiddels speelde hij 63 wedstrijden voor Juve. Voor het nationale team van ItaliŽ kwam de middenvelder tot nu toe zestien keer in actie.

Een transfer naar Fiorentina zou voor Zanetti een terugkeer naar zijn oude club betekenen. Tussen 1993 en 1996 stond hij ook bij Viola onder contract, al speelde Zanetti in die periode slechts vier wedstrijden. Met AS Roma won de Italiaan in 2001 de landstitel, waarna hij vijf seizoenen actief was bij Inter.

Update:

De transfer is definitief. De Italiaan tekent bij Fiorentina een contract voor twee seizoenen met een optie voor nog een jaar. De middenvelder zal donderdag officieel gepresenteerd worden aan de media.