Liesveld evenaart kaartenrecord in Eredivisie

Rauzer
De tumultueuze wedstrijd tussen ADO Den Haag en VVV-Venlo heeft een record voor arbiter Richard Liesveld opgeleverd. De leidsman trok in totaal elf gele kaarten.

Van de getrokken kaarten waren zeven stuks voor zeven verschillende spelers. Twee spelers van ADO Den Haag, Karim Soltani en Ricky van den Bergh, kregen tweemaal een gele prent (dus rood) en bepaalden daarmee het totaal op elf. De laatste keer dat er elf kaarten werden getrokken was tien jaar geleden tijdens Feyenoord – PSV. Arbiter van dienst was destijds Roelof Luinge.

In de Eredivisie is het nu voor de vierde keer dat er zoveel prenten zijn uitgereikt. VVV-trainer Jan van Dijk wist wel waar de oorzaak lag. "ADO speelde heel erg irritant. Ze probeerden steeds weer tijd te rekken, vooral met blessures. Dat irriteert, al begrijp ik het wel want het is professioneel voetbal. Hun tactiek is ook een middel om punten te sprokkelen. Maar als je dan de tegenstander bent, dan baal je daar wel van."

Met het eindresultaat (2-2) had Van Dijk wat moeite. "Ik ben niet tevreden," was zijn conclusie. "Ik vind dat we de wedstrijd slecht begonnen zijn. Vervolgens laten we in de tweede helft wel zien dat we best een aardig, voetballende ploeg hebben." Wederom moest VVV een 2-0 achterstand goed maken, dit tot grote ergernis van Van Dijk. "Het is misplaatste arrogantie als je een wedstrijd zo begint. Dat mag natuurlijk nooit gebeuren."