Engelse badmintonners durven niet naar India

Peterselieman
Het Engelse badmintonteam durft niet naar het wereldkampioenschap in Hyderabad, India. Het toernooi begint morgen, maar er is een terreurdreiging.

Die komt van de islamitische terreurgroep Lashkar-e-Taiba. Deze Pakistaanse beweging strijdt voor de onafhankelijkheid van Kashmir en heeft al veel aanslagen op zijn naam heeft staan.

De Engelse bond trok het team terug na overleg met de regering in Londen. "Naar aanleiding van die berichten hadden we het gevoel dat het risico voor ons team te groot was", stelt de bond in een verklaring.

Nederland neemt overigens wel deel aan het wereldkampioenschap badminton in India. Technisch directeur Martijn van Dooremalen legde een verklaring af: "Wij hebben contact gehad met de ambassade in New Delhi en daar is geen negatief advies uitgekomen. Wij blijven dus, net als alle andere ploegen. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor Ierland, Schotland en Wales. Alleen de Engelsen zijn vertrokken, omdat ze zich na het bericht over terreurdreing kennelijk persoonlijk bedreigd voelen."

Het WK gaat morgen van start. En hoewel er momenteel nog hard wordt gesleuteld aan het schema is het vrijwel zeker dat maandag Dicky Palyama en het mannendubbel Ruud Boshc/Koen Ridder in actie komen. Het mixeddubbel Paulien van Dooremalen/Ruud Bosch heeft een walkover na het terugtrekken wegens een blessure van het als dertiende geplaatste Thaise koppel Voravichitchaikul/Anugritayawon.