Jans: "Vink fluit bij kritiek tegen je"

Rauzer
FC Groningen wist zaterdagavond ook de tweede wedstrijd van het seizoen niet in winst om te zetten. Roda JC bleek evenwaardig aan de Groningers: 1-1.

Groningen-trainer Ron Jans was dan ook niet erg tevreden met de puntendeling. "We hebben na afloop van de wedstrijd tegen Ajax (0-2) getraind op balbezit. Dat kwam er vandaag echter niet echt uit, want we deden vanaf de eerste seconde weinig", aldus de oefenmeester tegenover de camera's van Eredivisie Live.

Danny Holla pakte in de tweede helft een rode kaart na een grove charge. Jans was het niet eens met de beslissing van arbiter Pieter Vink. "Het is duidelijk geel. Holla gaat niet op het lichaam, hij wil de bal blokken. Als Vink consequent is dan geeft hij ons ook een penalty. Maar ik weet dat als je kritiek op hem levert, hij tegen je gaat fluiten"

Over de toekomst is Jans toch nog hoopvol. "Ik merk dat we zoekende zijn door het transfergebeuren rondom Berg. Het team loopt momenteel niet over van vertrouwen. Nu moeten we het hebben van hard werken en de tweede helft biedt dan ook voldoende perspectief."