Jol: "Met achttien kansen doe je het goed"

Rauzer
Martin Jol was na afloop van het duel tussen 'zijn' Ajax en RKC Waalwijk tevreden. De Amsterdammers wonnen, na een flinke lading kansen, met 4-1.

Ajax begon voortvarend aan de wedstrijd. Na tien minuten trof Gregory van der Wiel al doel. "Daarna duurde het lang voordat we weer scoorden, maar als je veertien of achttien kansen creëert, doe je het gewoon goed", aldus de Ajax-trainer tegen Eredivisie Live. "RKC kwam er af en toe gevaarlijk uit met zijn twee spitsen, maar we hebben veerkracht getoond. Als we deze wedstrijd niet hadden gewonnen dan hadden we daar de rest van het seizoen een trauma aan over gehouden."

Ismail Aissati mocht in tegenstelling tot de wedstrijd tegen Groningen in de basis beginnen, maar de middenvelder moest in de rust plaats maken voor de gepasseerde Eyong Enoh. "Tegen een teruggetrokken ploeg als RKC hadden we het gogme van Aissati nodig, maar dat kwam er niet helemaal uit", vond Jol. "Daarom heb ik in de tweede helft Enoh gebracht, die toch wat zakelijker speelt."