Doornbos nog niet blij na kwalificatie

Peterselieman
Robert Doornbos kwam op de Mid-Ohio Sports Car Course in de kwalificaties tot een achttiende tijd. De Nederlander kwam tot een tijd van 1:08.573 waarmee hij negen plaatsen achter zijn HVM-teamgenoot E.J. Viso eindigde.

Doornbos maakte deze week de overstap van Newman/Haas/Lanigan naar HVM en teambaas Keith Wiggins is tevreden over de eerste dagen van de Nederlander bij het team. "Gegeven het feit dat het #33-team nog maar vier dagen bestaat, zijn we bij dat het allemaal goed verloopt. We hadden alleen maar de trainingen en de kwalificatie om te weten wat Robert wil en te focussen op de beste set-up voor de race. We zijn blij dat we Robert aan boord hebben en richten ons op wat de toekomst ons samen kan gaan brengen."

Doornbos zelf was niet echt tevreden met zijn achttiende startplek, te meer omdat zijn vervanger bij NHL Oriol Servia veertiende staat. "Het is niet het resultaat dat we wilden. We hebben hard gewerkt om de balans in de auto te vinden, maar deze hebben we nog niet gevonden. We hebben een gok in de kwalificatie genomen, maar deze pakte niet goed uit. Het is een leuk baantje, maar de balans luistert er erg nauw. Vandaag lukte het niet, hopelijk morgen wel."