BMW gaat mogelijk naar het DTM

Peterselieman
Het automerk BMW is zich duidelijk aan het beraden op haar toekomst in de autosport. Na het vertrek uit de Formule 1 is ook het World Touring Championship niet langer meer heilig. Daarom wordt het merk nu in verband gebracht met het DTM.

Bestuurder van BMW Klaus Draeger zegt dat ze alles onder de loep hebben genomen: "We hebben gesproken over de Toerwagenklasses in een breder perspectief." Mario Theissen verduidelijkt dit: "Het WTCC is slechts een van de klasses. Het is geen geheim dat we niet blij zijn met de ontwikkelingen van dit en vorig jaar. Maar er is nog geen beslissing genomen. We zullen in de toerwagenklasses actief blijven met zowel fabrieks- als klantenteams. We kunnen ook zomaar in een nieuw project stappen waar nu nog niet over gesproken wordt."

Het DTM zoekt ondertussen naar een fabrikant die in wil stappen. Na het vertrek van Opel eind 2005 waren alleen Mercedes en Audi nog actief in de raceklasse. Met bevriezing van de ontwikkelingen in 2010 en nieuwe reglementen in 2011 is er nu de kans voor BMW om in te stappen.

Mercedes-coureur Gary Paffett juicht de mogelijke komst van BMW in ieder geval toe. "Het zou te gek zijn om drie Duitse autofabrikanten in het kampioenschap te hebben. Iedereen is het er over eens dat we een derde fabrikant nodig hebben en het zou mooi voor het kampioenschap zijn als het gebeurt."