Uitslag NAC - Polonia Warszawa

Bas (skittelman)
Ook NAC Breda heeft zich voor de vierde voorronde van de Europa League geplaatst. In een uitverkocht Rat Verlegh Stadion wist het met 3-1 te winnen van Polonia Warszawa. Uit in Polen won NAC met 0-1.

NAC Breda verdedigde vanavond in eigen huis een 1-0 voorsprong tegen Polonia Warszawa. In de beginfase liet de ploeg van Robert Maaskant de Polen het spel maken. Hierdoor ontstond er ruimte voor NAC om te combineren. Veel kansen waren er in het eerste kwartier niet op een schot van de Graaf op doelman Przyrowski na. De enige manier waarop Polonia gevaar wist te stichten was via standaardsituaties, waar trainer Maaskant op voorhand voor waarschuwde. Zo kopte Ivanovski op de paal en ging een volgende hoekshop rakelings voorlangs.

Het antwoord van NAC moest vooral vanaf de grond komen want de luchtmacht van NAC had weinig kans tegen de lange verdedigers uit Polen. Maar meer dan een hard laag schot en een droge schuiver van Amoah was er in het begin niet.
Totdat in de de vijfentwintigste minuut Zwaanswijk bij een corner plotseling boven de Poolse luchtmacht wist te komen en de bal op de schoen van Amoah kopte. Amoah aarzelde niet en schoot de bal met een fraaie halve omhaal ineens binnen, 1-0.

Na de openingstreffer bleef NAC druk zetten op de defensie van Polonia met mogelijkheden voor De Graaf en Kolkka tot gevolg. De wedstrijd werd daardoor harder wat resulteerde in gele kaarten voor Sokolowski, Ciach en Tralka. Ook NAC beging veel overtredingen maar liep niet tegen gele kaarten aan. In de laatste minuut van de officiële speeltijd kreeg Anthony Lurling iets te veel ruimte van de Poolse defensie waardoor hij zomaar door kon lopen richting het doel. Daar aangekomen schoof de spits de bal droog langs de grabbelende keeper en scoorde de 2-0. Hiermee leek alle hoop bij Polonia verloren.

In de tweede helft leunde NAC vooral achterover waardoor Polonia dichter bij de aansluitingstreffer kon komen. Nadat Ciach op de paal kopte was het in de achtenvijftigste minuut toch raak. Na een voorzet van Zasada schoot Ivanovski de bal hard achter Ten Rouwelaar, 2-1.

Na de tegentreffer ging het spel op en neer in Breda. Inzetten van Amoah en Lurling stierven in schoonheid en Polonia bleef gevaarlijk vanuit hoekschoppen. Doordat de ruimtes groter werden kwamen er over en weer kansjes. Tot aan de 80ste minuut bleef het spannend totdat Kees Kwakman een ingooi nabij de achterlijn via een een-twee met Lurling terugkreeg. Met een mooie stift passeerde hij een verdediger waarna hij de bal met rechts hard langs Przyrowski schoot. Nog geen minuut later kreeg Amoah de kans om de wedstrijd definitief op slot te gooien. Na een rare carambole kwam de bal op de doellijn terecht maar de Ghanees miste een centimeter om de bal ook daadwerkelijk over de lijn te krijgen. In de slotfase kregen beide ploegen nog kansen maar echt uitgespeeld waren ze niet.

Morgen zal in Nyon de loting voor de vierde voorronde van de Europa League gehouden worden. Naast NAC Breda zullen ook sc Heerenveen, AFC Ajax, FC Twente en PSV aan een tegenstander gekoppeld worden.


Karakteristieken

NAC Breda - Polonia Warszawa 3-1
25’ Amoah 1-0
45’ Lurling 2-0
59’ Ivanovski 2-1
81’ Kwakman 3-1

Toeschouwers: 18.000
Scheidsrechter: Jakobson (IJs)
Stadion: Rat Verlegh Stadion, Breda
Gele kaart: Sokolowski, Ciach, Tralka (Polonia Warszawa)


Opstellingen

NAC Breda: Ten Rouwelaar, Schilder, Loran, Zwaanswijk, Feher, Gilissen, Kwakman (Snoyl/86), De Graaf (Gorter/60), Kolkka, Amoah, Lurling

Polonia Warszawa: Przyrowski, Jodlewiec, Ivanovski, Sokolowski, Skrzynski, Zasada, Koziot, Tralka (Kosmalski/46), Lato, Ciach (Kulscar/75), Sarvas (Mierzejewski/58)