Bengtsson vertrekt naar Hertha BSC

Rauzer
Het is officieel: Rasmus Bengtsson verruilt het Zweedse Trelleborgs FF voor Hertha BSC. Daarmee komt een einde aan de 'transfersoap' rond de verdediger. Bengtsson tekent in Berlijn een contract tot medio 2012.

Bengtsson veroorzaakte de laatste dagen nogal wat commotie rondom zijn persoon. Eerst dacht AZ hem binnen te hebben, maar Bengtsson gaf op het allerlaatste moment toch de voorkeur aan Lazio. De Italianen dachten de speler te hebben gestrikt, maar Hertha ging uiteindelijk met de mandekker aan de haal. Dat hebben de Duitsers bevestigd op de clubsite.

In de Duitse hoofdstad is Bengtsson de vervanger van Josip Simunic. De Kroaat vertrok reeds naar 1899 Hoffenheim na een ruzie met Hertha-trainer Lucien Favre.

De Zweedse jeugdinternational zal naar verwachting de FIFA op zijn dak krijgen. Lazio heeft namelijk al aangekondigd protest aan te willen tekenen over de gang van zaken. "Wij hebben nu eenmaal een akkoord met hem", aldus technisch directeur en tevens oud-speler Igli Taré op de website van Lazio.