Nek Schumacher moet nog gekeurd worden

Marjo (Muck)
Sinds Michael Schumacher begin dit jaar van zijn motor is gevallen, heeft de 40-jarige Duitser last van zijn nek. Door zijn nekspieren te trainen hoopt hij in conditie te komen. Doktoren onderzoeken zijn nek en geven volgende week definitief uitsluitsel over zijn conditie.

"Pas als Michael de onderzoeken met goed gevolg doorstaat, is zijn terugkeer definitief", zegt Sabine Kehm, Schumachers zegsvrouw. "Als zeker is dat zijn nek niet voor problemen zorgt, keert hij terug. Maar dit hangt af van de check door de doktoren."

Na het besturen van een F2007, een ouder model van de Ferraribolide, vorige week in Mugello, klaagde de coureur dat hij last had van zijn nek. "Ik voel mijn nek een beetje en dat is niet de bedoeling. Dit heb ik duidelijk afgesproken met Ferrari en – zeker niet onbelangrijk – ook met mijn vrouw. Mijn gezondheid heeft prioriteit. Gelukkig zit ik nog midden in de voorbereiding."

In 1999 liep Schumacher een beenbreuk op, waarna de media in grote getale aanwezig waren in het ziekenhuis. Daarom wordt de precieze datum waarop de medische test die volgende week gepland staat, angstvallig geheim gehouden door Kehm.