Sauber: "Eisen BMW waren te hoog"

Peterselieman
Peter Sauber, voor twintig procent eigenaar van BMW Sauber, stel dat BMW te hoge eisen stelt om het team te verkopen. De Zwitser wilde het team wel weer overnemen om de toekomst in de komende drie jaar te verzekeren, maar het Duitse automerk vroeg te veel geld.

Het deel dat BMW wil verkopen is de fabriek in Hinwil waar de gehele auto op de complete aandrijflijn na gebouwd wordt. Voor dat gedeelte zal de nieuwe eigenaar op zoek moeten gaan naar een alternatief. Dit is gelijk aan de situatie van 1993 tot 2005.

"Direct nadat BMW bekendmaakte eind 2009 uit de Formule 1 te zullen stappen heb ik geprobeerd om het team over te nemen en zo te redden," zei Sauber. "De onderhandelingen zijn gestrand, omdat de eisen veel te hoog waren voor mij. Daarom kon ik het Concorde Agreement niet tekenen die miljoenen opleveren en de toekomst van het team verzekeren."

Toch wil Sauber van geen opgeven weten, want als het aan hem ligt blijft het in Zwitsere team in de Formule 1. "Ik ben teleurgesteld en wanhopig. Dit is de meest bittere dag in mijn veertigjarige historie in de motorsport. Het is een verschrikkelijke stap terug voor het team. Er moeten nu andere oplossingen gezocht worden, maar de verantwoordelijkheid blijft bij BMW. Ik wil daarbij wederom helpen."