BMW Sauber nog niet verkocht

Peterselieman
BMW Sauber heeft bekend gemaakt dat het de nieuwe Concorde Agreement nog niet heeft ondertekend omdat er nog geen koper voor het team gevonden is. Vorige maand maakte het Duitse merk bekend volgend jaar de stekker uit de renstal te gaan trekken.

Teambaas Mario Theissen zei dat onmogelijk was om in zo'n korte periode een koper voor het team te vinden. Daarom zal de FOTA elk initiatief ondersteunen om mocht het team overgenomen worden ze toch volledig te kunnen laten profiteren van de nieuwe overeenkomst.

Theissen werkt ondertussen met Peter Sauber die nog twintig procent van de aandelen van het team bezit aan een oplossing. "Sinds de aankondiging van de herziening van onze strategie op 29 juli hebben we alles wat in ons vermogen ligt gedaan om het team uit Hinwil snel te verkopen," zei Theissen.

"Jammer genoeg hebben we ondanks onze inspanningen nog geen succes gehad. De geringe tijd was voor ons, de geïnteresseerde partijen en de investeerders niet genoeg om zo'n complexe transactie uit te voeren. Daarom kan het team het Concorde Agreement nog niet tekenen. Het doel is om in de komende weken met alle partijen een oplossing te vinden. Daarnaast blijft onze focus op 2009 gericht."